Muhtarlara gençlik uyarısı (yörem güncel)

23 Eylül 2016 Cuma 21:02

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında kurulan Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) Orhaneli’de muhtarlarla buluştu.

Orhaneli İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaokulu Konferans salonunda yapılan toplantıda, madde bağımlılığıyla mücadelede muhtarlara iş birliği çağrısı yapıldı.
Orhaneli Belediye Başkanı Salim Aktürk, Orhaneli Muhtarlar Derneği Başkanı Sadullah Organ ile çok sayıda muhtarın katıldığı toplantıda, Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi(GADEM) Başkanı Yaşar Dursun Ay, bağımlılıkla mücadelenin önemine değinirken, özellikle okullarda ve gençlerin uğrak yerlerinde kontrollerin daha sık yapılması gerektiğini kaydetti. Gadem Merkez Sorumlusu Sosyolog Gökhan Öztürk ise, kurumun kuruluş maksadı ve çalışma şekli hakkında bilgi verdi.
GADEM’in Türkiye’de bir ilk olduğuna vurgu yapan Gökhan Öztürk, her ayın sonunda 17 ilçe koordinatörünün bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptığı ifade edildi. Kuruluş gayesi, gençleri uyuşturucudan korumak, bağımlılara ferdi ve grup danışmanlığı hizmeti vermek olan GADEM, Orhaneli ile birlikte 4 ilçede muhtarlarla bir araya geldi. GADEM yetkilileri, kasım ayı sonuna kadar 17 ilçede bilgilendirme yapmaya devam edecek.